Yleislukioaineet

Lukuvuoden 2021 – 2022 alussa lukio-opintonsa aloittavat

Lukion oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Savonlinnan Taidelukiossa oppiainiden pakolliset ja syventävät opintojaksot jakaantuvat kuvien osoittamalla tavalla. Lisätietoa näistä oppiaineista löytyy  opintoppaastamme, käy kurkkaamassa.

Savonlinnan Taidelukio ja Savonlinnan Lyseon lukio toteuttavat yhdessä osan yleislukioaineiden opetuksesta. Lisäksi molempien lukioiden opiskelija voi hakeutua toisen lukion kursseilla lukioiden määritteleminä aikoia. Tästä annetaan ohjeet opiskelijan omassa lukiossa.

Taidelukiolla opiskelijalla on mahdollisuus integroida ammatillisia opintoja omiin lukio-opintoihinsa. Yhteistyökumppanina tämän osalta toimii Ammattiopisto Samiedu. Opintoasiantuntija Elisa Koivunen (elisa.koivunen@samiedu.fi) tarjoaa ohjauspalveluitaan Taidelukiossa sovittuina aikoina. Mahdollisuutta on käyttänyt hyväkseen vuosittain muutamia opiskelijoita.

Ennen 1.8.2021 lukio-opintonsa aloittaneet

Savonlinnan Taidelukiossa jokainen opiskelija opiskelee yleislukion tapaan lukion oppimäärän ja suorittaa ylioppilastutkinnon. Lukion oppimäärään kuuluvien aineiden, kutsumme niitä yleislukioaineiksi,  opetus pohjautuu Opetushallituksen hyväksymään lukion opetussuunnitelman perusteet 2003 – määräykseen (Dnro 33/011/2003).

Oppiaineiden kurssimäärät käyvät ilmi kohdasta yleisopetuksen tuntijako. Kurssit ovat joko pakollisia, syventäviä tai soveltavia. Kaikkien tuntijaossa esitettyjen oppiaineiden kurssien kuvaukset löytyvät kurssioppaasta.