Yleislukioaineet

Savonlinnan Taidelukiossa jokainen opiskelija opiskelee yleislukion tapaan lukion oppimäärän ja suorittaa ylioppilastutkinnon. Lukion oppimäärään kuuluvien aineiden, kutsumme niitä yleislukioaineiksi,  opetus pohjautuu Opetushallituksen hyväksymään lukion opetussuunnitelman perusteet 2003 – määräykseen (Dnro 33/011/2003).

Oppiaineiden kurssimäärät käyvät ilmi kohdasta yleisopetuksen tuntijako. Kurssit ovat joko pakollisia, syventäviä tai soveltavia. Kaikkien tuntijaossa esitettyjen oppiaineiden kurssien kuvaukset löytyvät kurssioppaasta.

Savonlinnan Taidelukio ja Savonlinnan Lyseon lukio toteuttavat yhdessä osan yleislukioaineiden opetuksesta. Molempien lukioiden työjärjestyspohjassa on varatut ajat (12 tuntia viikossa) kursseille, joille voi osallistua kumman tahansa lukion opiskelija. Lisäksi molempien lukioiden opiskelija voi hakeutua muidenkin “palkkien” kursseille.

Taidelukiolla opiskelijalla on mahdollisuus integroida ammatillisia opintoja omiin lukio-opintoihinsa. Yhteistyökumppanina tämän hankkeen osalta toimii Savonlinnan Ammatti- ja aikuisopisto ja sen koulutusohjelmat. Hankkeen opintokoordinaattori Tiina Vellonen (tiina.vellonen€samiedu.fi) tarjoaa ohjauspalveluitaan Taidelukiossa sovittuina aikoina. Mahdollisuutta on käyttänyt hyväkseen vuosittain muutamia opiskelijoita.