Teatteri-ilmaisu

TAIKKARIN TEATTERI on koulun oma, tutkiva opetusteatteri, jossa opiskellaan teatteri-ilmaisua TEA -kurssien puitteissa. Teatteri-ilmaisu on yhteensä neljän kurssin opintokokonaisuus. Lisäksi TEA -opintoja voi suorittaa sävellyspajassa tai ääni- ja valokursseilla. Teatteri-ilmaisun voivat valita sekä musiikki- että kuvataidelinjalaiset, ja opetus toimiikin koulun sisällä vahvasti yhdistävänä tekijänä.

TAIKKARIN TEATTERI valmistaa vuosittaa TEA 3+4 kurssilaisten kanssa itsenäisen teatterituotannon, jossa opintoja suorittaneet pääsevät testaamaan taitojaan. Ohjaajana ja opettajana toimii teatterin ammattilainen. Tuotantojen tiimoilta tehdään yhteistyötä useiden tahojen kanssa paitsi koulun sisällä, myös mm. Savonlinnan Teatterin ja SAMI Artemian teatteritekniikan linjan kanssa.

TAIKKARIN TEATTERI profiloituu tuotannoissaan tekijöidensä näköiseen, ammattilaisten ohjaamaan, opiskelijoiden luovuudelle tilaa antaviin tuotantoihin. Tuotannot painuttuvat vahvasti musiikkiteatteriin, ja tarjoavat koulun sävellysryhmälle loistavan mahdollisuuden tutustua teatterituotannon sävellysprosessiin. Kunkin vuoden tuotanto valitaan ko. ryhmälle ja se pitää sisällään teatterituotannon osa-alueet ja vaiheet koulun ja yhteistyökumppaneiden tarjoamien resurssien puitteissa. Perinteisesti koulun oppilaat, paitsi näyttelevät ja säveltävät/sovittavat, osallistuvat myös esim. teoksen graafisen materiaalin suunnitteluun ja markkinointiin, video- ja valokuvaukseen sekä toimivat muusikkoina näytelmän orkesterissa.

Taikkarin Teatteri: Tuntematon sotilas 2017 – Naisen ääni (3:06)

Taikkarin Teatteri: Tulossa olevan, Pieniä sankaritekoja -musiikkinäytelmän laulumaistiainen: Stop Shopping. Näytelmän ensi-ilta 9.4.2016

TAIKKARIN TEATTERIN tuotannot ovat niittäneet mainetta valtakunnallisesti mm. MURROS -festivaaleilla. Alla videokoosteita aikaisemmista tuotannoista.
Canth x 2  –   Kooste (7 min.) ensi-illasta 11.4.2014

Pääharjoitusten Nummisuutarit-fiiliksiä 8.4.2015