Savonlinnan Taidelukion joulukonsertti II

15.12.2023 - 18.30

Savonlinna

Taidelukion joulukonsertti Melartin-salissa pe 15.12. klo 16 ja 18.30

Taidelukion perinteinen joulukonsertti pidetään tänä vuonna Melartin-salissa pe 15.12. klo 16 ja 18.30. Sama konsertti esitetään kahteen kertaan, jotta kaikki halukkaat mahtuvat varmasti mukaan.

Konsertissa kuullaan jouluista musiikkia taikkarilaisten eri kokoonpanojen esittämänä eri tyyleissä ja tunnelmissa. Konsertin alussa lavalla nähdään suurehko soitinkokooonpano, kun Teemu Takasen ohjaamat jousiorkesteri ja jazzbändi yhdistävät voimansa esittämällä Martti Helan Hiljaisen joululaulun. Syksyllä perustettu jousiorkesteri soittaa myös konsertin loppupuolella yhdessä kuoron kanssa. Tämän jälkeen lavalle pääsevät musiikkiyhtye TaKaMus, laulukvartetti, huiluyhtye Visseli sekä OMUTE-ryhmä,  ennen kuin siirrytään kuorojen osuuteen, josta vastaavat abikuoro,  kamarikuoro ja Taidelukon suurkuoro. Kuorojen ohjelmisto on hyvin monipuolinen sisältäen joululauluja mm. Sibeliuksen perinteisistä joululauluista kevyempiin kappaleisiin, negrospirituaaleihin ja uudempaan suomalaiseen joulumusiikkiin.

Konsertti päättyy perinteisesti yleisön ja esittäjien yhteiseen Maa on niin kaunis -kappaleeseen. Taidelukion kuoroja johtavat musiikinopettajat Manne Karjalainen, Sanna Pirttisalo ja Heidi Takanen.

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €. Ohjelman tuotto käytetään taidelukiolaisten stipendirahastoon.